Субота, 18.05.2024, 07:23 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Вересень » 11 » Антимонопольний комітет надав рекомендації Держземагентству
19:15
Антимонопольний комітет надав рекомендації Держземагентству
Антимонопольний комітет України рекомендував Державному агентству земельних ресурсів України привести до вимог конкуренційного законодавства нормативно-правові акти, якими керуються Центр державного земельного кадастру та інші землевпорядні організації в процесі виготовлення документів, що посвідчують право власності та постійного користування земельними ділянками. Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету України.

По-перше, нормативно закріпити порядок визначення оплати послуг з повторної перевірки та обробки Центром ДЗК інформації на магнітних носіях (обмінного файлу). Адже на сьогодні відсутнє чітке ціноутворення на такі послуги, нормативно встановлено лише вартість первинної обробки матеріалів. Внаслідок цього порушуються інтереси споживачів, які фактично оплачували послугу з повторної перевірки за вартістю первинної обробки, оскільки Центр не здійснював необхідні розрахунки витрат.

По-друге, закріпити норми щодо проведення Центром ДЗК безоплатної повторної перевірки обмінного файлу в двох випадках. Зокрема, коли працівники підрозділів Центру здійснили неякісну перевірку і землевпорядна організація може довести це. А також - коли впродовж 3-х місяців органи влади або місцевого самоврядування не прийняли рішення щодо надання чи передачі земельної ділянки у власність або користування, що призвело до автоматичного анулювання відмітки Центру і потребує повторної перевірки обмінного файлу.

І, по-третє, нормативно закріпити чіткі критерії та порядок визначення робіт із обробки відомостей системи ДЗК, що забезпечило б однаковий підхід до визначення їх категорійності і вартості.

«Дані проблеми викликають багато нарікань як з боку організацій, так і з боку населення. Лише за останні місяці до органів Антимонопольного комітету надійшло близько ста звернень з цього приводу. Тож Держземагентство, як правонаступник Держкомзему, має відповідально опрацювати наші рекомендації вже найближчим часом, і про це було заявлено на засіданні Комітету. Після врегулювання цієї ситуації у багатьох громадян з'явиться надія на позитивне вирішення своїх земельних питань», - зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв

Державне агентство земельних ресурсів України

Державне агентство земельних ресурсів України
Переглядів: 1146 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0