Субота, 18.05.2024, 08:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід
Головна » 2007 » Грудень » 28 » Село Поляниця, на території якого знаходиться «Буковель», розширять на 650 га
10:37
Село Поляниця, на території якого знаходиться «Буковель», розширять на 650 га
25 грудня, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася розширена нарада щодо зміни межі населеного пункту села Поляниця Яремчанської міської ради. Це питання (мова йде про долучення до села 650 га. – ЗІК.) є в порядку денному другого пленарного засідання 17 сесії обласної ради, яка відбудеться у п’ятницю, 28 грудня. Про це власкору ЗІКу повідомили у прес-службі ОДА.
Розширення території села Поляниця пропонується провести за рахунок земель Ворохтянського держлісгоспу та включення в межі села території гірського-рекреаційного комплексу "Буковель", площею 650 га, з них – 137,6 га землі туристично-рекреаційного комплексу та 512,4 га землі Ворохтянського держлісгоспу. Загальна площа села становитиме 2380 га.



Площа населеного пункту, згідно із проектом встановлення межі села Поляниця, становить 1730 га, і затверджена відповідним рішенням обласної ради від 2002 року. Попередній генеральний план села Поляниця розроблений у 2001 році інститутом «Діпромісто», яким визначено перспективи розвитку села, в тому числі гірсько-рекреаційного комплексу «Буковель". Цей генплан розроблений з урахуванням перспектив населеного пункту та рекреаційної зони села Поляниця як нового гірсько-рекреаційного центру Прикарпаття – комплексу «Буковель».


Учасники наради говорили й про те, що перспектива розвитку рекреаційної зони села Поляниця викликала інтерес з боку інвесторів (юридичних та фізичних осіб); значно зріс попит на земельні ділянки для будівництва об'єктів рекреаційного призначення, а також житлового будівництва для тимчасового проживання та відпочинку, розвитку сільського зеленого туризму. Мовляв, ефективне використання рекреаційних ресурсів, які має Поляницька сільська рада, є одним із чинників коригування генерального плану.


Рішенням 13 сесії третього скликання Поляницької сільської ради від 29 листопада 2007 року затверджені нові площі, згідно матеріалів нового генерального плану забудови села Поляниця, який розроблений Київськими інститутом «Діпромісто» у 2007 році. Цей генеральний план пройшов комплексну державну інвестиційну експертизу.


Проектом землеустрою про внесення змін у межі населеного пункту – Поляницької сільської ради, відповідно до генерального плану передбачено: 63 га під нову житлову забудову для населення села (55 га – кварталів забудови і 9 га – вулиць, проїздів); 262 га під садибну забудову для населення (223 га – ділянок забудови, 39 га – вулиць та проїздів); 193,3 га – під розвиток гірських рекреаційних комплексів; 1317 га природних ландшафтів Ворохтянського держлісгоспу.


Зазначалося: «Включення даних територій в межі населеного пункту села Поляниця та їх затвердження надасть імпульс розвитку рекреації, зеленого туризму в області, що є однією із стратегічних цілей регіону».


Більшість учасників наради схвалили запропонований проект змін меж населеного пункту села Поляниця. Проте , окремі депутати висловили свої застереження щодо даного проекту. Остаточне рішення прийматиме сесія обласної ради, яка відбудеться 28 грудня.

Довідка ЗІКу.
Проект землеустрою, щодо внесення змін в межі населеного пункту Поляниця погоджено сесією сільської та Яремчанської міської рад і поданий на затвердження сесії Івано-Франківської обласної ради.


Переглядів: 1207 | Додав: ifgeozem | Рейтинг: 0.0/0