Субота, 18.05.2024, 08:51 | Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід



Головна » 2007 » Березень » 05
Шановні працівники і ветерани землевпорядної служби України!

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем землевпорядника!

Винятковість значення цього дня, що всьоме відзначається в Україні, закріплена вашою наполегливістю та високим професіоналізмом. Завдяки вашій самовідданій праці, мудрості та принциповій громадянській позиції за останні роки в нашій державі відбулися докорінні зміни у становленні нової системи земельних відносин та землеустрою.

Нинішній етап земельної реформи ставить перед вами нові важливі завдання: активно удосконалювати законодавчу базу, впроваджувати визначені чинним законодавством засади регулювання земельних відносин, ефективно реалізовувати державну політику ринкових економічних перетворень. Від відповідальної і професійної роботи працівників землевпорядної служби значною мірою залежить раціональне використання найкращих у світі вітчизняних чорноземів, збереження їх для прийдешніх поколінь, надійний захист конституційних прав землевласників ... Читати далі »

Просмотров: 2865 | Добавив: ifgeozem | Дата: 05.03.2007 | Рейтинг: 1.0/1

Івано-Франківськ в 2007 р. планує отримати 30 млн грн від продажу несільськогосподарських земель.

Івано-Франківськ в 2007 р. планує отримати 30 млн грн від продажу земель несільськогосподарського призначення, які перебувають у власності територіальної громади міста. Про це РБК-Україна повідомили у відділі землеустрою Івано-Франківського міськвиконкому. Сума, яку планують залучити до бюджету міста від продажу земель, є початковою. Вона визначена на підставі заявок, що надійшли, і рішення міськвиконкому про виставляння ділянок на перший аукціон в 2007 р. Всього планується продати 7 земельних ділянок загальною площею 13,064 га. Площа ділянок становить від 0,03 до 5 га.

В 2006 р. Івано-Франківськ одержав 12,38 млн грн від продажу комунальної землі.

РБК-Україна, 02.03.2007, Івано-Франківськ 15:29

Просмотров: 1399 | Добавив: ifgeozem | Дата: 05.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

В м. Косів проходить місцевий референдум про право власності лісів на території парку "Гуцульщина".

В м. Косів (Івано-Франківська обл.) сьогодні проходить місцевий референдум відносно права власності на 32,271 га карпатських лісів на території Національного природного парку "Гуцульщина". Це складає 74% земель Косівського району, повідомляє "5 канал". Населення району має дати відповідь: чи згодні вони на передачу більше 32 га землі у власність НПП "Гуцульщина".

Чиновники стверджують, що через відчуження земель місцеві мешканці не можуть заготовляти деревину, і таким чином - втрачають заробіток.

У свою чергу начальник відділу рекреації НПП "Гуцульщина" Надія Костюк вважає, що парк створений для людей, і земля парку повинна залишатися у власності парка.

РБК-Україна, 04.03.2007, Київ 13:12

Просмотров: 1378 | Добавив: ifgeozem | Дата: 05.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0

У результаті перевірки дотримання вимог земельного законодавства суб'єктами господарювання, проведеної в м. Полтава, було встановлено, що приватний підприємець Вовк Марина Миколаївна використовує ділянку земель промисловості загальною площею 0,28 га на території Полтавської міської ради з порушенням вимог статей 125, 126 Земельного кодексу України, а саме: без документів, що посвідчують право користування нею. Прокуратура Полтавської області в особі Управління з контролю за використанням та охороною земель у Полтавській області та Полтавської міської ради подала позов до господарського суду області про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки Вовк М.М. У результаті судового розгляду господарський суд задовольнив позов першого заступника прокурора Полтавської області до Вовк М.М. та зобов'язав відповідача звільнити й повернути зайняту земельну ділянку у придатному для використання стані.

Відповідачем направлено апеляційну скаргу до Київського міжобласного апеляційного господ ... Читати далі »

Просмотров: 1329 | Добавив: ifgeozem | Дата: 05.03.2007 | Рейтинг: 0.0/0